tiistai 21. marraskuuta 2017

Viikonloppumatkalla Wienissä

Kävin vähän aikaa sitten pidennetyllä viikonloppureissulla Wienissä. En ollut aiemmin käynyt kyseisessä kaupungissa. Ihastuin kaupunkiin kuitenkin niin paljon, että haluan käydä siellä uudestaan mahdollisimman pian. Ja miksen olisi ihastunut Wieniin: se on täynnä historiaa, linnoja ja muita upeita rakennuksia, mielenkiintoisia tutustumiskohteita sekä herkkuja, jotka saavat veden kielelle. Kaupunki myös vaikutti turvalliselta ja sopivan kompaktilta: siellä oli todella helppo liikkua metrolla ja lentokentältä pääsi junalla kätevästi keskustaan. En ole ikinä ollut ulkomailla marraskuussa. Se on ehkä yksi ankeimpia matkustusajankohtia, riippuen toki matkakohteesta. Aurinko olisi voinut paistaa enemmän, mutta en tarvinnut kertaakaan matkan aikana sateenvarjoa. Se on jo ihan tarpeeksi hyvä juttu marraskuussa. Tekemistä ja näkemistä Wienissä kyllä riittää. Siellä on kuulemani ja googlaamani perusteella upeat joulumarkkinat, mutta ne eivät olleet alkaneet vielä reissuni aikana.


Wien on täynnä kauniita puistoja, joista yksi on Stadtpark. Voin vain kuvitella kuinka kauniilta puisto näyttäisi kesällä. Kultainen patsas esittää wieniläistä säveltäjää Johann Strauss nuorempaa, jonka säveltämän Tonava kaunoisen varmaankin kaikki tuntevat.
Mozartin kuuliin ei voinut olla törmäämättä. Voisiko joku kertoa mulle miksi ne ovat niin hemmetin kalliita?!


Kaikista eniten odotin reissulta Wienin eläintarhaa. Siellä oli pandoja! Olen aina halunnut nähdä pandoja livenä ja nyt se unelma toteutui. Wienin eläintarha muuten sijaitsee Schönbrunnin linnan tiluksilla ja se on ollut toiminnassa jo 1700-luvun puolivälin paikkeilta saakka.
Keisarillisen Schönbrunnin kesäpalatsin ja sen pihan näkee parhaiten Gloriette-kukkulalta. Mä olin niin poikki eläintarhavierailun jäljiltä, ettei mua enää huvittanut lähteä tutustumaan linnan sisätiloihin. Seuraavalla kerralla sitten.


Ja tässä siis keisarillinen kesämökki:

Yksi marraskuun hyvistä puolista matkustusajankohtana on se, että missään ei ole suuria turistimassoja ja nähtävyyksiä voi ihailla rauhassa. Se sopii mulle oikein hyvin, sillä en viihdy suurissa ihmismassoissa. Sacher-kahvila oli ainoa paikka johon jonotimme (ja sinnekin vain pari minuuttia). Siitä lisää myöhemmin.

Oletko käynyt Wienissä?
Mikä on suosikkikohteesi Euroopan kaupungeista?


12 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja kuulostaa siltä, että teidän reissu on onnistunut :). En malttaisi odottaa, että olisi jo huhtikuu ja mekin pääsisimme reissuun :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli oikein onnistunut. :) Reissun odottaminen on melkein yhtä mukavaa kuin itse reissu. Siis melkein... :D Toivottavasti teilläkin tulee olemaan mukava matka. :)

   Poista
 2. Slurps, Mozartin kuulat on ihan mun lemppareita. :p Mä luulen, että se marsipaani siellä sisällä on kallista, mietin, että tehtäiskö niitä edelleen osin käsin. Pitää tutkia asiaa, mutta joo, Suomessakin pieni rasia melkein 7€, tosin eipä niitä tarvi kuin kaksi kahvin kanssa syödä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat herkkua! Mä en ole syönyt kovinkaan usein Mozartin kuulia, koska ne ovat törkeän kalliita. Luulin että ne olisivat olleet edullisempia kuulien kotimaassa, mutta eivätpä olleet. :D Ne kuulat ovat aika lailla euron kipale, suuremmissa rasioissa ehkä hitusen edullisempia.

   Poista
 3. Mä olen käynyt Wienissä kesäaikaan ja on se kyllä kaunis kaupunki. Kooltaan sopivan kompakti ja kaikki nähtävyydet ovat suht lähekkäin, joten se on hyvä viikonloppukohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Plus lento sinne kestää vain 2,5 tuntia. Mä haluaisin käydä Wienissä kesäaikaan, kun kaikki on vihreätä ja aurinkokin paistaa todennäköisemmin. :)

   Poista
 4. Empä ole käynyt mutta noiden pandojen takia voisin ♥

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea postauksia Wienistä täällä käyvän matkailijan näkökulmasta! Wien on kyllä ihana paikka, ja kiva huomata, että en ajattele niin vain koska asun täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla! Lisää on tulossa, sillä julkaisen matkakertomuksen kakkososan huomenna. Olet onnellinen kun saat asua niin kauniissa kaupungissa. :)

   Poista
 6. Mozartinkuulista on pakko kommentoida, koska asun Salzburgissa (aka Mozartin kotikaupungissa). 1. Kuulat ovat ihan ryöstökalliita turistiliikkeissä. Normiruokakaupassa kuulat ovat paljon halvempia (ja isommassa paketissa tietty halvimpia) 2. On olemassa massatuotettuja kuulia ja sitten niitä käsintehtyjä. 3. Aidon Mozartinkuulan resepti kuuluu Fürst konditoriolle, joka löytyy ainakin Salzburgista. Nämä kuulat ovat niitä alkuperäisiä ja valmistetaan kaiketi vieläkin käsin. Yksi maksaa tällä hetkellä jo yli euron.
  Ja lopuksi... kyseessä on turistituote, eli korkea hinta on taattu :D Itse ostan vain Fürstin kuulia, kun oikeasti tekee mieli Mozartinkuulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin vain turistikaupoissa ja Sparissa. Kuulien hinnat olivat molemmissa ihan älyttömät. Ihmiset varmaankin ostaa niitä paljon, oli hinta mikä tahansa. :) Siltikin olen yllättynyt kuinka kalliita kuulat olivat! :O

   Poista