lauantai 14. lokakuuta 2017

Syksyiset Muumimukit

Muumit ja Muumimukit ovat lähellä sydäntäni. Periaatteessa voisin sanoa, että mä kerään Muumimukeja, koska mulla on niitä kaapit täynnä. En kuitenkaan ole niin innokas keräilijä, että haluaisin omistaa jokaikisen mukin ja olisin valmis maksamaan useita satasia harvinaisuuksista. Mulla ei ole edes kaikkia mukeja, jotka ovat saatavilla kaupan hyllyltä. Ostan vain sellaiset mukit, joilla on itselleni eniten merkitystä ja joista pidän eniten. Ostan myös kaikki kesä- ja talvimukit sekä ihanimmat erikoismukit.


Asun mieheni kanssa kahdestaan. Meillä on ihan liikaa mukeja kahden hengen taloudeksi ja koko ajan tulee lisää. Mä en ole ikinä laskenut mukejani, mutta niitä on paljon. Kaikki Muumit eivät ole meillä yhtäaikaa käytössä. Tilanpuutteen vuoksi ja kyllästymisen ehkäisemiseksi jaan Muumimukini kahteen kategoriaan: syys/talvi- ja kevät/kesämukeihin. Osa niistä on käytössä ja osa vitriinissä. Alhaalla olevan kuvan keskimmäinen muki (viralliselta nimeltään Tumma keltainen) on toisen puolen kuvitukseltaan hyvinkin kesäinen. Mä pidän sitä tällä hetkellä vitriinissä niin, että talvisempi puoli on näkyvillä.Pari lempparimukiani on koko ajan käytössä, kuten esimerkiksi sateenvarjo-Myy. Laitoin tällä viikolla kesäiset Muumimukit varastoon ja kaivoin syksyiset mukit esille. Nämähän eivät ole virallisesti mitään syysmukeja, vaan olen itse luokitellut ne sellaisiksi värin mukaan. Talvimukit otan käyttöön vähän myöhemmin.Uusin mukini on syyskuussa julkaistu Alkuperää kunnioittaen. Sen piirrokset pohjautuvat Tove Janssoin kirjoihin Muumipappa ja Meri sekä Muumilaakson Marraskuu. Molemmat kirjat ovat todella hyviä. Suosittelen lukemaan, jos ette ole vielä lukeneet. Mä rakastuin uuden mukin tunnelmaan ja väritykseen. Siinä on jotain niin rauhallista, mutta myös surullista ja hieman pelottavaa.


Alkuperää kunnioittaen-sarja on ihan selvästi enemmän aikuiseen makuun. Uusimmat hahmomukit (esim. vihreä Nuuskamuikkunen, vaaleansininen Muumipeikko) ovat kuvitukseltaan ja väreiltään jotenkin huonolla tavalla lapsellisia.


Kaupasta löytyvistä perusmukeista aion ostaa vielä Esi-isä-mukin. Se sopisi hyvin tähän joukkoon. Vaikka pidän Muumimukeista todella paljon, toivon että niitä ei julkaistaisi yhtä nopealla tahdilla kuin nykyään. Varmaankin tuotannon siirtyminen Thaimaahan vaikuttaa julkaisutahtiin...


Löytyykö sulta Muumimukeja? Mikä on lempparisi?

20 kommenttia:

 1. Hei, muumimukeistani lempparini on ehkä pinkkipohjainen "Pidä Ruotsi siistinä" muki, jossa on merihirviö. Iltapurjehdus on ihana myös, mutta sitä en valitettavasti omista. Vaaleanpunainen Rakkaus ja vanha sinipohjainen muumipeikkomuki ovat myös kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös Iltapurjehduksesta. Yksi kauneimmista Muumimukeista ikinä. ♥

   Poista
 2. Mulla löytyy kaapista myös muumimukeja paljon, mutta oon vähentänyt niiden ostoa koska niitä on jo niin hemmetisti:D Esi-isän haluaisin itsellenikin. Lempparini on tuo ruskea nipsu, jota siskoni himoitsee koska hänellä ei ole sitä - hän kerrää ihan kaiken ja esim kirppareiltakin etsii vanhoja muumimukeja hulluna:D Mä olen mietitnyt vaihtavani keräilyn niihin lautasiin, mulla on mukeja ja kulhoja kasa, mutta niitä "tasalautasia" ei olisi paljoa ja niitä vois just ostaa muumeina 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muutamia kulhoja ja lautasia, mutta ei läheskään niin paljon kuin mukeja. :D Haluaisin erikoislautaisista mm. Iltapurjehduksen, mutta siinä samassa paketissa on Rauha, jota en välttämättä haluaisi. :/

   Poista
 3. Muumimukit on tosi kivoja niihin sisältyvien tarinoiden ja kauniin värityksen vuoksi. Itse en ole päässyt koskaan Muumimukien makuun. Niitä mulla on vain kaksi (sekä pari Muumi-kulhoa), ja nekin olen saanut lahjaksi. Mulla tulisi kauhea stressi, jos ryhtyisin Muumimukeja keräämään, niin olen suosiolla jättänyt ostamatta, kun tunnen oman luonteeni. Ihailen kyllä sujuvasti muiden kokoelmia:) Tykkään noista punaisista ja Pikku Myy hahmona on mun suosikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pelkästään stressi, vaan rahatkin menisi. Jostain Fazer-mukista saa pulittaa ihan älyttömästi eikä se edes ole kovin nätti muki.. Myy on paras! :)

   Poista
 4. Täällä myös muumifani ja mun lemppari on tuo ruskea Nipsu ♥ Tosin mä en raaski sitä käyttää koska pelkään että se menee rikki, aarre.

  VastaaPoista
 5. Toi ruskea Nipsumuki on yksi mun kaikkien aikojen suosikkeja. Se on jotenkin niin pelkistetty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään ruskeasta Nipsusta, mutta vain toisen puolen kuvasta. Siitä mikä näkyy, kun mukia pitää korvasta vasemmassa kädessä. :)

   Poista
 6. Minä kerään muumimukeja ja yksi kaappi niistä pursuaa kohta jo yli :D. Tykkään pitää tosin muumimukit jatkuvassa käytössä, joten montaakaan muuta mukia meillä ei ole muumimukien lisäksi.
  Uusin talvimuki oli viimeisin hankinta - sen sävyt ovat todella kauniit :).

  VastaaPoista
 7. Onpa muuten hyvä idea jakaa mukit vuodenaikojen mukaan! Itsekin kiroan pursuavaa muumimukihyllyäni johon ei meinaa enää mahtua ;D kerään kaikki kivat sesonkimukit ja ostan kaikki itseä miellyttävät pysyvästä valikoimasta. Joulumukit olen ottanut pois käytöstä, samaten pari kalliimpaa ja Ruotsimukin. Pidän eniten tummista ja aikuismaisista mukeista, esi-isä ja Mörkö ovat suosikkini :) Haisuli oli ihan eka muumimukini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hyvä idea. :D Kun osa mukeista on poissa käytöstä puolisen vuotta, ne tuntuvat taas uusilta.

   Poista
 8. Mä en ole oikeastaan koskaan ymmärtänyt muumimukien viehätystä (tai muumeja ylipäänsä!), mutta omistan kyllä yhden 90-luvun alun mukin, josta en luovu ennen kuin oon niin pahoissa talousvaikeuksissa, että on pakko myydä arvoesineitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on sitten hyvä, että sulla on muki pahan päivän varalle. :D

   Poista
 9. Tuo alkuperää kunnioittaen on mun lemppari. Ruskee nippu on mun ihan eka muki ja sen sain mieheltä. Nyt on 25 mukia ja ostan vaan ne mistä tykkään. En oo ostanu kaikkia kausimukejakaan sen takia, esim se Muumilaakso muki on mun mielestä tosi hailu.

  VastaaPoista
 10. Ruskee nippu siis eka mukini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää korjausohjelma pirulainen.. NIPSU!

   Poista
  2. :D :D
   Mä taas tykkään Muumilaakso-mukista, vaikkei se olekaan lempparini.

   Poista