tiistai 17. lokakuuta 2017

Helppo sugar skull-meikkitutoriaali

Mainitsin viime viikolla Essencen Bootiful Nights-postauksessa, että olin suunnitellut Halloween-meikkiä, jonka julkaisisin, jos se sattusi onnistumaan. Tässä se nyt tulee. Tämä on muuten blogini ensimmäinen tutoriaali. Musta tuntuu vähän tyhmältä tehdä tutoriaali, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun itse tein tällaisen meikin. Ihan niinkuin mä voisin opettaa muita tällaisella kokemuksella. Noh, ainakin kokeiluni osoittaa, että tämä on oikeasti helppo meikki ensikertalaisellekin.


Sain inspiraation meikkiin meksikolaisen Kuolleiden päivän, Día de Muertosin, pääkallohahmoista. Meikkiä voi kutsua monella nimellä. Sugar Skull-meikki niisä lienee tunnetuin. Ja näin meikki syntyi:


1. Tee nenä ja ympyröi silmät. Ympyröiden ei tarvitse olla täydellisen geometrisia, itseasiassa ne voivat olla vaikka puoliympyröitä. Piirsin ympyrät silmieni ympärille NYXin Slide On-kynällä (sävy Jet Black). Ja sitten nenä. Sen muoto voi olla vaikka sydän väärin päin. Tein ensin ääriviivat NYXin kynällä ja väritin sen Essencen (S)cream Contour-paletin mustalla voidemaisella värillä ja töpöttelin päälle mustaa luomiväriä Essencen Bootiful Nights-luomiväripaletista. Tähän käy mikä vaan musta voidemainen sävy, ihomaali tms.

2. Täytä silmänympyrät mustalla. Käytin tähänkin vaiheeseen ensin Essencen (S)cream Contour-palettia ja päälle mustaa luomiväriä pitämään voidemaisen sävyn paikoillaan. Silmänympäryksiä ja vesirajaa paikkailin NYXin Slide On-kynällä. Voidemaista väriä ei kannata levittää liian paksusti ettei se paakkuunnu ihon juonteisiin. Essencen (S)cream Contour-setin musta sävy on superpigmenttinen, joten sitä ei tarvitse kerrostaa.


3. Meikkaa kasvojen iho valkoiseksi. Kuten edellä, käytin tähänkin vaiheeseen Essencen palettia. Valkoinen sävy ei ole yhtä helposti levittyvä, mutta meikkisienellä sain sen asettumaan ihan nätisti. Levitin valkoista ensin siveltimellä ja lopuksi tasoittelin sienellä. Silmien ja nenän reunuksia meikkasin ohuella lättänällä siveltimellä. Puuteroin kasvoni NYXin HD Finishing Powderilla.

4. Tee pääkallon suu vetämällä mustia viivoja huulten yli. Hyvin yksinkertaista, paitsi mulla oli vaikeuksia saada noista viikoista yhteensopivia. Tähän käytin Kat Von D:n Tattoo Lineria (sävy Trooper). Huulten sisäosaa tummensin (S)Cream Contouring Setin molemmilla sävyillä ja harmaalla luomivärillä.


5. Tee pieniä terälehtiä mustan silmän ympärille. Käytin tähän Kat Von D:n eyelineriä, joka alkoi kuivahtaa. Siitä syystä jätin toisen silmän ilman palluroita. Varjostin poskiluita Isadoran luomiväripaletin (56 Smoky Eyes) vaaleanharmailla sävyillä. Jos haluat hyvin yksinkertaisen Sugar Skullin, se on periaatteessa tässä...

6. ...mutta jos haluat tehdä lisäkoristeitä, niin go for it. Tein jonkinlaisia väkerryksiä otsaani ja toisen silmän alle ilman sen kummempia suunnitelmia. Leukaan mä tein tollaisen mustan kuvion, joka muistuttaa partaa tai haljennutta leukaluuta. Oh well, olen ihan tyytyväinen.


7. Kukkakruunu tai irtokukat viimeistelevät lookin. Hiukseni olivat päin p:tä, joten heitin hartiahuivin päähäni. Menee se näinkin. Jos olisin ollut menossa bileisiin, olisin kihartanut hiukseni.


Kuten alla olevasta kuvasta näkee, tähän meikkiin ei tarvinnut kovinkaan montaa tuotetta. Kat Von D:n eyeliner alkoi kuivahtaa, joten mun oli pakko ottaa apuun L'Orealin geelirajaus.
Sellainen kevyt päivämeikki tällä kertaa. Toivottavasti tämä inspiroi jotakuta teistä tarttumaan siveltimeen ja tekemään hienoja kasvomaalauksia.

Essencen Bootiful Nights-meikit saatu blogin kautta.


12 kommenttia:

 1. Vaau upea!:D Mä ajattelin Halloween juhliin vähän meikkailla tummemmin, mutten mitään maalauksia koska ei vaan riitä skilssit:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En yhtään usko, että sun taidot eivät riittäisi. :)

   Poista
 2. Aivan mahtavasti onnistut, en ikinä olis uskonut, että teit tän ekaa kertaa, jos et olis sanonut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin myöhemmin että olisiko sittenkin pitänyt suunnitella ja harjoitella meikkiä enemmän, mutta onneksi se ajatus meni ohi. Ei passaa olla liian itsekriittinen ja täydellisyyteen pyrkivä. :)

   Poista
 3. On niin pelottava että on hyvin onnistunut ;D

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten magee!!!En ois minäkäänuskonut et eka kertaa teit tämän oot selvästi luonnonlahjakkuus ;)

  VastaaPoista