lauantai 13. elokuuta 2016

Eroon hamppuhiuksista Olaplexillä

Kesä on kuivattanut hiusteni latvat todella huonoon kuntoon. Tai no, en syytä kesää. Ihan sama mikä vuodenaika, latvani ovat aina huonossa kunnossa (poikkeuksena se muutaman viikon ihana ajanjakso kampaajalla käynnin ja latvojen tasauksen jälkeen). Olen käynyt samalla kampaajalla jo vuosikausia, mutta tällä kertaa päätin käydä vieraissa ja varasin ajan läheiseen kampaamoon. Kampaajan vaihtoon vaikutti myös se, että halusin testata Olaplex-läsittelyä.


Halusin päästä eroon hamppulatvoista ja saada hiuksiin lisää vaaleutta. Ensimmäinen tavoite täyttyi: latva on nyt tasainen ja terveen näköinen. Vaaleus tosin jäi puuttumaan. Itseasiassa hiukseni näyttävät nyt tummemmilta kuin aikaisemmin.

Ennen ja jälkeen.

Hiukseni ensin raidoitettiin ja vielä sen jälkeen siihen lisättiin keltaisuutta poistava, vaalentava väri. Hiuksiini tehtiin ensimmäistä kertaa Olaplex-käsittely. Olin lukenut siitä aiemmin ja halusin ehdottomasti kokeilla sitä. Mainospuheiden perusteella hiukseni ovat kuin tehty Olaplexiä varten.


Pähkinänkuoressa Olaplexin tarkoitus on estää hiusten kemiallisen käsittelyn aikana syntyviä vaurioita ja vahvistaa hiuksia. Kampaaja kertoi, että monet asiakkaat luulevat Olaplexiä käytettävän vain vaalennuksien yhteydessä, mutta esimerkiksi viereisellä tuolilla istuvalle rouvalle tehtiin Olaplex-käsittely permanentin yhteydessä.

Olaplex-hoito tehdään kahdessa (tai kolmessa) vaiheessa. Ensimmäinen aine, Olaplex Bond Multiplier No.1, lisättiin vaalennusaineen sekaan, annettiin vaikuttaa ja pestiin pois. Värikäsittelyn jälkeen hiuksiini laitettiin Olaplex Bond Perfector No.2, joka sitoo hiuksissa olevat rikkisillat vahvasti kiinni toisiinsa. Aine oli päässäni kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se huuhdeltiin pois.


Olaplexin kolmas vaihe, Olaplex Hair Perfector No.3, ei ole pakollinen, vaan se myydään erillisenä tuotteena. Kotihoitoaine tehostaa Olaplexin vaikutusta ja estää vaurioiden syntymistä. Ostin hoitoaineen testiin, sillä olen valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa hiusteni hyvinvoinnin parantamiseksi. Kotihoitotuotetta käytetään kerran viikossa pesun yhteydessä.En osaa vielä sanoa, onko Olaplex täysin kaiken hehkutuksen arvoista, mutta ensivaikutelma oli pelkästään positiivinen. Takkuiset hiukseni olivat paljon helpommin kammattavat sekä tuntuivat ihanan pehmoisilta. Ihan halpaa hupia Olaplex-käsittely ei ole. Käsittelyn hintaan vaikuttaa hiusten pituus. Minulla ei ole mitkään superpitkät hiukset, mutta kyseisessä kampaamossa Olaplex maksoi minulle 40 euroa. Tässä kampaamokäynnissä jäi harmittamaan ettei värjäyksen lopputulos ei ollut sellainen, mitä lähdin hakemaan. Ihmettelen sitäkin kuinka kauan kampaamokäynti kesti. Istuin tuolissa kolme tuntia ja 10 minuuttia. Toisella kampaajalla selviän latvan tasauksesta ja raidoista puolessatoista tunnissa. Ok, tässä tehtiin sen lisäksi vähän extraa, mutta silti... 

Olaplexistä lisätietoa virallisilta nettisivuilta (en hyödy linkistä mitenkään).

2 kommenttia:

  1. Sulla on kauniit hiukset. :) Mulla ei ole kokemusta Olaplexistä, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kannattaa kokeilla Olaplexiä jos yhtään tuntuu siltä, että siitä voisi olla apua.

      Poista