keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Urban Decay XX Vice Ltd Reloaded

Urban Decay juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan ja on julkaissut UD XX Vice Ltd Reloaded paletin, joka sisältää 20 upeaa sävyä. Olin nähnyt XX Vicestä kuvia Instagramissa jo tammikuussa, mutta olin siinä luulossa, ettei paletti ole tulossa Suomeen myyntiin. Olin lukenut Temptaliasta, että paletti on saatavilla vain Ultasta (joka ei toimita Suomeen). Luin The Diary Of A Shopaholic-blogista, että paletti tulee kuin tuleekin Suomen markkinoille 29.4. Voi sitä riemun määrää!


Kirjauduin julkaisupäivänä Sokoksen nettikauppaan, muttei palettia näkynyt valikoimassa. Nettikaupan asiakaspalvelija tuli kyselemään voisiko auttaa ja kysyin häneltä onko XX Vice-paletti tulossa myyntiin nettikauppaan. Vastaukseksi sain, että ei valitettavasti ole tulossa. Just joo.. Kävin pari tuntia myöhemmin katsastamassa tilanteen ja siellähän se oli muiden kesän uutuustuotteiden kanssa tilattavissa.


Hain paletin postista viikko tilaamisen jälkeen. Minua vähän jännitti millaisessa kunnossa paletti saapuu, sillä olen kuullut ettei Sokoksen verkkokaupasta tilatut tuotteet saavu aina välttämättä kovin hyvin pakattuina. Onneksi pelkoni osoittautui täysin turhaksi ja paletti saapui ehjänä uuteen kotiinsa.

Paletti on pakattu upeaan pahvilootaan. Itseasiassa pahvipakkaus on mielestäni hienompi kuin itse paletin pakkaus. Itse paletti on mustaa, himmeäpintaista muovia, johon on lätkäisty kohokuvioinen, violetti UD-logo. Mies tokaisi, että pakkaus näyttää ihan läppäriltä. Älä käsitä väärin, pakkaus on hieno, mutta pienoinen pettymys upean Vice 4-paletin jälkeen.


Paletissa on tuttuun Urban Decay-tapaan koko paletin kannen kokoinen peili sekä varsin käyttökelpoinen sivellin. XX Vice sisältää 20 sävyä, joista osa on aiemmin julkaistu paleteissa tai yksittäisinä luomivärinappeina. Paletti sisältää kolme täysin uutta sävyä, jotka ovat Suspend, Shallow sekä Goldmine. Suurin osa sävyistä on pehmeän kermaisia ja pigmenttisiä. Pari kuivaa ja varisevaa sävyäkin mahtuu mukaan. Itse olen myöhäisherännäinen UD-fani, joten minulla ei ollut yhtään näistä sävyistä aiemmin.


Sävyjen viralliset kuvaukset Urban Decayn nettisivuilta:

Suspend (greige-brown matte)
501 (deep metallic blue w/copper micro-glitter)
Smog (deep coppery bronze shimmer)
Moonflower (metallic rose-gold w/gold micro-shimmer)


Oil Slick (black matte w/silver micro-glitter)
Shallow (pale taupe-silver satin)
Misdemeanor (deep olive green matte w/green micro-shimmer)
UV-B (bright blue w/violet shift)


 Roadstripe (iridescent white w/blue-violet shift)
 Laced (pinky-taupe matte)
 Freakshow (bright purple satin)
 Goldmine (bright metallic gold)


Gash (metallic brick red)
Hot Pants (pearly medium pink)
Asphyxia (hyacinth shimmer w/blue shift)
Twice Baked (rich brown satin w/gold micro-glitter)


Midnight Cowboy (pink champagne shimmer w/ silver glitter)
Mildew (deep metallic green shimmer)
Acid Rain (pale yellow-green shimmer w/green shift)
Anonymous (pale peachy cream matte). Omat suosikkini tästä paletista ovat:
 • 501. Omistan pari sinistä luomiväriä, mutta tämä on sellainen sävy, jota aion jopa käyttää. 501 on hieman variseva (kuten monet microglitteriä sisältävät sävyt), mutta ei häiritsevästi.
 • Smog. Ihana, shimmerinen pronssi. Tätä sävyä on saatavilla yksittäisenä luomivärinä.
 • Roadstripe näyttää pannussa valkoiselta, mutta on irisoiva sävy. Näyttää upealta pohjustettuna esim. Nyxin Jumbokynällä sekä myös ilmankin.
 • Goldmine. Ei ehkä maailman käytännöllisin sävy, mutta täytyy sanoa että tämä on ehdottomasti upein kultasävyinen luomiväri ikinä.
 • Gash on upea, metallinen punaruskea sävy. I'm in love!! Tämäntyyppistä sävyä minulla ei ole aiemmin ollut. Tätä on joskus myyty yksittäisenä luomivärinappina, mutta nyt sen valmistus on lopetettu.
 • Hot Pants. Tämä on oikeasti vaaleanpunainen, eikä vain näytä siltä pannussa (kuten monet muut vaalenpunaiset sävyt).
 • Midnight Cowboy on ihanan pehmeä ja pigmenttinen shamppanjasävy.
 • Mildew eli home. UD:lla osataan nimetä sävyt. :D Metallinen vihreä, joka on todella pigmenttinen. Olen innostunut vihreistä luomiväreistä ja tämä saa minulta täydet 10 pistettä.
Violetit sävyt ovat myös todella kauniita ja pigmenttisiä, mutta olen tällä hetkellä vähän kyllästynyt violettiin. Luulen, että jossain vaiheessa Freakshow ja Asphyxia nousevat suosikkilistalleni.


Ja sitten ne pettymyksen aiheuttaneet sävyt (jotka aion pelastaa Macin Fix+:lla):

 • Oil Slick. Tiesin jo ennen swatchausta, että tulen pettymään tähän sävyyn. Hopeista microglitteriä sisältävä luomiväri on hailakka ja variseva. 
 • Misdemeanor oli ehkä paletin suurin pettymys. Näyttää pannussa upealta vihreän sävyltä, jota en osaa edes kuvailla, mutta muuttuu iholla tunkkaiseksi harmaanvihreäksi tylsyydeksi.
 • Acid Rain. Vihreän fanina odotin tältä paljon, mutta sävyssä ei ole tarpeeksi pigmenttiä.

Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tähän palettiin. Paletista löytyy upeiden metallisten ja glittersävyjen lisäksi todella hyvät häivytys- ja korostussävyt: Suspend, Laced ja Anonymous.
Tämä on taattua Urban Decay-laatua. Voin suositella tätä kaikille, jotka tykkäävät laadukkaista ja värikkäistä luomiväreistä.

Palettia on saatavilla Urban Decayta myyvissä Sokoksissa sekä verkkokaupassa. Hintaa tällä on 54,90 €.

2 kommenttia:

 1. Oijoi miten upeita sävyjä! Kun tota palettia itsessään katsoo, niin se ei oiken iske. Jotenkin toi kokonaisuus on mun makuuni aika "sekava", kun joukosta löytyy niin montaa eri sävyä, mutta noi swatchit kertookin sitten jo enemmän. Hot Pants, Midnight Cowboy ja Mildew<3 Ai vitsit tekisi mieli ostaa toi paletti ihan vaan noiden sävyjen takia :D Mutta ehkä mä maltan kuitenkin mieleni, vaikka upeita sävyjähän tossa paletissa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tän paletin värimaailma vähän sekava, mutta se selittynee sillä että se on kokoelmapaletti. Kolmen sävyn takia ei ehkä kannata ostaa tätä. :) Mun mielestä Midnight Cowboyta ja Mildewtä on saatavilla yksittäisinä luomiväreinä, mutta ne maksaa yli 20 euroo/kpl.

   Poista