tiistai 22. maaliskuuta 2016

Glitter-yliannostus

Törmäsin Makeup Geekin Sparklers-irtoglittereihin Beauty Bayn nettisivuilla. Koska satun olemaan kaiken kimaltavan perään, päätin ostaa itselleni purkillisen säihkettä. Sparklers-glitteriä on saatavilla 15 toinen toistaan upeampaa sävyä.


Katselin aiheesta Youtube-videoita ja swatcheja. En osannut päättää, minkä sävyn ottaisin, koska ne kaikki näyttivät niin kauniilta! Lopulta päädyin sävyihin, joiden kuvittelen olevan itselleni monikäyttöisimmät.


Milky Way on harmaa glitter, jossa on mikroskooppisen pieniä glitterhippuja kaikissa sateenkaaren väreissä. Tämä on todella hienojakoista ainetta. Vasen swatchkuva on otettu ilman salamaa, oikenpuoleinen kuva salamalla. Ylempi on swatchattu puhtaalle iholle siveltimellä, johon olen suihkaissut Macin Fix+:aa. Alemman swatchin alla on Sleekin Primer-paletin harmaata sävyä.Satellite on kaunis pronssinen glitter, jonka seassa on myös violettia glitteriä. Satellite ei ole yhtä hienojakoista kuin Milky Way. Sen seasta erottaa selvästi isompia glitterhippuja. Vasen swatchkuva otettu ilman salamaa. Oikenpuoleinen kuva otettu salamalla. Ylimmäisissä swatcheissa on käytetty vain Macin Fix+:aa. Alempien swatchien alla on Sleekin Primer-paletin ruskeaa sävyä. Milky Wayn ja Satelliten koostumuksen eron huomaa selvästi swatcheista.


Olen käyttänyt glittereitä silmissäni vain Sleekin Primer-paletin sävyjen päällä. En osaa sanoa pysyykö Fix+:lla kiinnitetty glitter silmissä. Jos harkitset ostavasi näitä, kannattaa pitää mielessä, että glitteriä ei oikeastaan voi käyttää ilman jonkinlaista glitterin pohjustustuotetta.


Makeup Geekin Sparklersit julkaistiin viime vuoden lopulla. Ne ovat saaneet osakseen aika paljon kuraa netissä. Tästä Temptalian arvostelusta voit lukea yhden sellaisen. Näitä on moitittu siitä, että kun avaat putelin, sen sisältö "räjähtää" käsiin. Olin lukenut netistä etukäteen, että avaamisen kanssa kannattaa olla varovainen. Onneksi olin varautunut talouspaperin palasella, jonka päällä avasin purkit. Myöhemmillä kerroilla avatessa nämä eivät pölise yhtä paljon, mutta jonkin verran kuitenkin.


Makeup Geekiltä kerrotaan että uusi purkki on suunnittelussa. Siihen on tulossa jonkinmoinen sihti. Sparklers-glitteriä voi tilata myös Makeup Geekin omilta nettisivuilta. Siellä näiden kohdalla lukee aiheellinen varoitus:

NOTE: Please be aware that the Sparklers are MESSY as they do not currently have a sifter in the jar (we are working on a revision). Please be cautious when opening the jar to minimize the mess. We have temporarily discounted the Sparklers to compensate for the inconvenience

Makeup Geekin sivujen tilapäinen alennettu hinta sotkeville purkeille on 10 $. Beauty Bayhin asti alennus ei ulotu, sillä siellä näillä on hintaa näillä 12,30 €.

Vasen kuva: luomella Milky Way. Oikean puoleinen kuva: luomella Milky Way + Satellite.

Sivuilla kerrotaan, että glitteriä on täysin turvallisia käyttää silmissä. Mitenköhän on... Minulla on joitain vuosia sitten ostamaani Lancomen glitteriä ja sen pahvilootassa lukee, ettei sitä saisi käyttää silmien alueella. Kumpaa tässä pitäisi uskoa, Makeup Geekiä vai Lancomea?


Olen käyttänyt Lancomen glittereitä silmissä.. Oops!! Sitähän varten sen ostinkin. Huomasin varoituksen vasta, kun olin jo laittanut glitterit silmiin. En kuitenkaan käytä glittereitä jokapäiväisessä meikissä, joten uskon että ne ovat ihan turvallisia, varsinkin jos glitterin laittaa kunnon pohjustuksen päälle ja muutenkin varoo, ettei nyt ihan rupea kaatamaan niitä silmiin.


En ole perehtynyt INCI-listoihin, mutta johan on pläjäys ainesosia! Kuten kuvasta näkyy, Sparklersit eivät sisällä talkkia tai parabeenejä. Makeup Geekin meikkejä ei ole testattu elämillä.

Uskallatko laittaa irtoglitteriä silmiisi tai käytätkö niitä muussa meikissäsi?

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. :) En ole itseasiassa koskaan kokeillut näitä irtoglittereitä, vaatii varmaan jonniinverran treeniä että ei näytä diskopalolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itseasiassa ei vaadi treeniä ettei näytä discopallolta, kuten noista esimerkkikuvista näkee. :) Riippuu ihan kuinka paljon ja kuinka isolle alueelle glitteriä laittaa.

   Poista
 2. Oi miten kauniita sävyjä! Mä en oo koskaan omistanut tällaisia irtoglittereitä, mutta houkutus olisi todella suuri ostaa. Noilla saisi kuitenkin silmämeikeistä varmasti näyttävämmät silloin kun sitä kimallusta ja glitteriä haluaa meikkiin enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla kyllä saa aivan ihania lookkeja aikaan. :) Mä haluaisin hommata pari muuta sävyä, mutta taidan odottaa sitä uudenlaista, vähemmän sotkevaa pakkausta.

   Poista
 3. Mulla on yksi irtoglitteri, eikä ollut sitten koskaan tullut mieleen, että voisi kaivata kunnon primerin siihen alle. No ilmankos ovat olleet hetken päästä pitkin poskia glitterit. :D Aina oppii uutta!
  Ps. Optikkoni sanoi, että piilareiden kanssa ei suosittele kovin glitteristä meikkiä, koska glitterit voi jäädä piilariin kiinni tms. Tuli vaan mieleen tuosta silmäkiellosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levitysvaiheessakin kannattaa olla varovainen, ettei glitteriä varise poskille (ainakaan liikaa). :) Mä pidän talouspaperin palasta poskella kun levitän glitteriä.

   Poista