sunnuntai 31. tammikuuta 2016

ARTDECO - Arctic Beauty huulipunat

ArtDecon talven meikkikokoelma on nimeltään Arctic Beauty. Sarjaan kuuluu luomivärien, huulipunien ja kynsilakkojen lisäksi hieman erikoisempiakin tuotteita, esim. glittergeeliä ripsille, glitter sprayta ja "tähtipölyä". ArtDecon- ja Aila Airon nettisivuilta voit käydä katsomassa tarkemmin. 

Kokoelmaa kuvaillaan  talvisen tunnelmallisesti:
Hengästyttävän kauniit jäävuoret, häikäisevän upeat, sateenkaaren väreissä loistavat revontulet, läpikuultavat jääkristallit ja kimaltelevat lumikiteet inspiroivat talven ARTDECO Arctic Beauty -kokoelmaa. Ihanat Glamour-meikit kimaltavat tänä talvena roosan, malvan, hopean ja kullan sävyissä.


Törmäsin näihin ensi kertaa Berliinissä. Ostin Douglasista huulipunan sävyssä 103, koska se muistutti minua vuosien takaisesta suosikkihuulipunastani, Lancasterin Rouge Gracen Aura-sävystä. Tietääkseni Lancasterilla ei ole enää värikosmetiikkaa valikoimissaan, vain ihonhoitotuotteita. Ei tämäkään sävy ole yksi yhteen Auran kanssa, mutta tummemman nudesävyn kanssa se menee aika lähelle.
Olen ollut viime aikoina hätää kärsimässä kun mattapunat ovat ottaneet vallan huulipunamarkkinoista. Oikeastaan millään markettikosmetiikkamerkillä ei ole kauniita hohtosävyjä valikoimissaan. Kalliimmilta merkeiltä niitä löytyy, mutta kun aina en haluaisi törsätä. Mattasävyt tuppaavat kuivahtamaan kököksi mun huulilla. Kommenttiboxiin voi vinkata, jos tiedät hyviä mattahuulipunia.

Youtuben kauneusgurut toitottavat että frosty lipstics are a big NO NO, mutta olen sitä mieltä että ne ovat jeesjees. Pidän semimatoista sävyistä, mutta tykkään myös shimmeristä (jos sitä ei ole liikaa). Itse asiassa sävy 103 on juuri niillä rajoilla ettei se ole minullekin liian glitterinen. Kuten sanoin, tummempaa sävyä alle, niin tämä on aivan upea.

Muistaako kukaan Yves Rocherin huulipunasävyä huurteinen koralli? Traumoja, anyone?Minuun iski käänteinen buyers remorse: kaduin etten ollut ostanut kaikkia Arctic Beauty-sävyjä. Minulla oli muutakin tilattavaa (seliseli) Cosme Shopista, joten tilasin sävyn nro 105 Cool Coral. Ostoskorissani oli myös kolmas ja viimeinen sävy, mutta nuukuus iski, enkä tilannut sitä. Sävy 105 on selkeästi vähemmän shimmerinen kuin sävy 103. Suosikkisävyni näistä punista on juurikin 105. Se on ihanan marjainen, vähän jopa ruusukultaan taittava, ei liian kimalteleva, eikä liian tumma. En siis ole tummien huulipunien suurin ystävä.Minun oli lopulta pakko saada vielä se viimeinen sävy, 101 Cool Orchid. Tilasin sen Beauty Baysta ja posti toi paketin viime viikolla. Tässäkin sävyssä on jonkin verran shimmeriä. Olisin ehkä voinut elää ilman tätä sävyä, mutta nyt kun se on minulla, tykkään siitä aina vaan enemmän ja enemmän.

Huulipunat ovat ihanan keveitä ja pehmeitä. Ne sisältävät E-vitamiinia. Tuntuu kuin laittaisi silkkiä huulille.  Pysyvyys on yllättävän hyvä ottaen huomioon miten keveiltä ne tuntuvat. Monet tämän hintaluokan hylsyt tuntuvat muovisilta ja helposti hajoavilta.Tässä hylsy on todella jämäkkä. Se on jotain metallia. 

Lueskelin netistä näistä huulipunista ja ArtDecon sivuilla lukee:
Packaged in a stylish metal case, Arctic Beauty Perfect Colour Lipstick is protected from damage caused by heat and sun exposure.
 Suojaakohan hylsy huulipunaa 30 asteen pakkaselta?!


Sävyt ylhäältä alas: 101, 103, 105. Swatchit otettu salamavalolla, huulikuvat ilman salamaa kylppärin valossa.

Näin sävyjä kuvaillaan nettisivuilla:
 • 101 Cool Orchid - A muted rose pink.
 • 103 Cool Coral - A muted cerise with berry red undertones.
 • 105 Cool Peach - A metallic finish pale chocolate with nude undertones.
Jos minulta kysytään, niin sävy 103 on metallic finish pale chocolate... Ovat varmaan menneet sävyjen 103 ja 105 kuvailut väärin päin. Kuvassa sävy 105 näyttää oranssihtavalta, mitä se ei ole luonnossa. Pitäisi kuvata jossain muualla, mutta missä? Kylppäri on ainoa paikka missä ei ole pimeää.

Nämä ovat ensimmäiset ArtDecon huulipunani, mutta en usko että viimeiset. Heidän nettisivuillaan on monta sävyä, joita haluaisin kokeilla. Taidan odottaa muutaman kuukauden ennen kuin tilaan uusia punia heiltä (jos vaan maltan).

Suomessa ArtDecoa myy netissä Cosme Shop sekä muutamat kauneushoitolat. Täältä löytyy lista jälleenmyyjistä. 

Mitä nämä herkut maksoivat? Berliinin Douglasissa 9,99 €, Cosme Shopissa 14,50 € ja Beauty Bayssa 12,60 €.2 kommenttia:

 1. todella upean värisiä nuo kaikki huulipunat! Mun lemppari on varmaankin tuo 101 sävy :) Niin kivan näköinen :)

  fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Lompakko kiittää, että tuossa kokoelmassa ei ollut enempää sävyjä. :)

   Poista